Install Red5 on cPanel/WHM (CentOS)



  • hi

    i reinstall red 5

    everything is ok, but in admin i dont view the ChatrouletteApp in application,. in ssh, the ChatrouletteApp is localize in the good place (see the file)

    whats' wrong?

    thanks



  • Make sure, your /usr/local/red5/webapps/ChatrouletteApp folder contains the /WEB-INF folder and all it's contents (you need to deploy the application uncompressed).



  • @'JabberCam':

    Make sure, your /usr/local/red5/webapps/ChatrouletteApp folder contains the /WEB-INF folder and all it's contents (you need to deploy the application uncompressed).

    i have all files in /webapps/ChatrouletteApp

    i dont' understand why it not display in admin



  • Did you restart Red5? Be aware that sometimes Red5 does not stop! Try this:

    cd /usr/local/red5
    ./red5-shutdown.sh
    ps aux | grep red5

    if red5 is not stopped:

    killall -q -u root java
    ps aux | grep red5

    than restart Red5:

    ./red5.sh &



  • yeeeeees. i have the ChatrouletteApp in my admin page. what i do next? i have a dedicace server



  • @'kiamaru':

    yeeeeees. i have the ChatrouletteApp in my admin page. what i do next? i have a dedicace server

    edit /jabbercam/config.php and point the rtmp to your server, as described in INSTALL.txt that's all.



  • N00b… where do I post to find someone to hire to configure and customize the clone I plan on purchasing?



  • init script for Red5 that will run on cPanel/WHM (CentOS) servers:

    #!/bin/sh

    Startup script for Red5 flash streaming server on RedHat/CentOS (cPanel)

    chkconfig: 2345 95 55

    description: Red5 Flash Streaming Server

    processname: red5

    PROG=red5
    RED5_HOME=/usr/local/red5
    DAEMON=$RED5_HOME/$PROG.sh
    PIDFILE=/var/run/$PROG.pid

    Source function library

    . /etc/rc.d/init.d/functions

    [ -r /etc/sysconfig/red5 ] && . /etc/sysconfig/red5

    RETVAL=0

    case "$1" in
    start)
    echo -n $"Starting $PROG: "
    cd $RED5_HOME
    $DAEMON >/dev/null 2>/dev/null &
    RETVAL=$?
    if [ $RETVAL -eq 0 ]; then
    echo $! > $PIDFILE
    touch /var/lock/subsys/$PROG

    fi
    [ $RETVAL -eq 0 ] && success $"$PROG startup" || failure $"$PROG startup"
    echo
    ;;
    stop)
    echo -n $"Shutting down $PROG: "
    killproc -p $PIDFILE
    RETVAL=$?
    echo
    [ $RETVAL -eq 0 ] && rm -f /var/lock/subsys/$PROG
    ;;
    restart)
    $0 stop
    $0 start
    ;;
    status)
    status $PROG -p $PIDFILE
    RETVAL=$?
    ;;
    *)
    echo $"Usage: $0 {start|stop|restart|status}"
    RETVAL=1
    esac

    exit $RETVAL

    • this script will do the job better. I'll post another modified version later if we find any major issues


  • This may help somebody (most cPanel users) http://www.videosoftware.pro/forum/thread-65.html



  • This will help if Red5 admin is not found when accessing :5080/admin or :5080/admin/register.html

    http://www.videosoftware.pro/forum/thread-71.html



  • the latest version is available for RED5 is 0.7 on site but download from google code using svn as the tarball of 0.7 on site is missing some of the files.

    Export Variables for Ant & Java

    export ANT_HOME=/usr/local/ant
    export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java
    export PATH=$PATH:/usr/local/ant/bin
    export CLASSPATH=.:$JAVA_HOME/lib/classes.zip



  • In some cases, doing all the above won't help you. The rtmp works, but "cannot connect to backend services".

    Edit my.cnf found at /etc/my.cnf and remove the following line:

    skip-networking

    vi /etc/my.cnf

    *press ESC and :wq to quit and save vi

    Restart MySQL and give it a try.:

    /etc/init.d/mysql restart



  • Here you find the latest description, all the above in one place: http://www.videosoftware.pro/forum/thread-91.html



  • when i am trying to start red5
    getting this error

    root@visichat [~]# /etc/init.d/red5 start
    -bash: /etc/init.d/red5: /bin/sh^M: bad interpreter: No such file or directory



  • if you have problem install subversion in cpanel then use this technique

    root@server [/usr/local/src]# yum install subversion
    Loaded plugins: fastestmirror
    Loading mirror speeds from cached hostfile
     * base: ftp.nluug.nl
     * extras: ftp.nluug.nl
     * updates: ftp.nluug.nl
    Excluding Packages in global exclude list
    Finished
    Setting up Install Process
    Resolving Dependencies
    --> Running transaction check
    ---> Package subversion.i386 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    --> Processing Dependency: neon >= 0.25.5-6.el5 for package: subversion
    --> Processing Dependency: libneon.so.25 for package: subversion
    --> Processing Dependency: libapr-1.so.0 for package: subversion
    --> Processing Dependency: libaprutil-1.so.0 for package: subversion
    ---> Package subversion.x86_64 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    --> Processing Dependency: libaprutil-1.so.0()(64bit) for package: subversion
    --> Processing Dependency: libapr-1.so.0()(64bit) for package: subversion
    --> Running transaction check
    ---> Package apr.i386 0:1.2.7-11.el5_5.3 set to be updated
    ---> Package apr.x86_64 0:1.2.7-11.el5_5.3 set to be updated
    ---> Package apr-util.i386 0:1.2.7-11.el5_5.2 set to be updated
    --> Processing Dependency: libpq.so.4 for package: apr-util
    ---> Package apr-util.x86_64 0:1.2.7-11.el5_5.2 set to be updated
    --> Processing Dependency: libpq.so.4()(64bit) for package: apr-util
    ---> Package neon.i386 0:0.25.5-10.el5_4.1 set to be updated
    ---> Package neon.x86_64 0:0.25.5-10.el5_4.1 set to be updated
    ---> Package subversion.i386 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    ---> Package subversion.x86_64 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    --> Running transaction check
    ---> Package postgresql-libs.i386 0:8.1.23-1.el5_6.1 set to be updated
    ---> Package postgresql-libs.x86_64 0:8.1.23-1.el5_6.1 set to be updated
    ---> Package subversion.i386 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    ---> Package subversion.x86_64 0:1.6.11-7.el5_6.3 set to be updated
    --> Processing Dependency: perl(URI) >= 1.17 for package: subversion
    --> Finished Dependency Resolution
    subversion-1.6.11-7.el5_6.3.x86_64 from updates has depsolving problems
      --> Missing Dependency: perl(URI) >= 1.17 is needed by package subversion-1.6.11-7.el5_6.3.x86_64 (updates)
    subversion-1.6.11-7.el5_6.3.i386 from updates has depsolving problems
      --> Missing Dependency: perl(URI) >= 1.17 is needed by package subversion-1.6.11-7.el5_6.3.i386 (updates)
    Error: Missing Dependency: perl(URI) >= 1.17 is needed by package subversion-1.6.11-7.el5_6.3.i386 (updates)
    Error: Missing Dependency: perl(URI) >= 1.17 is needed by package subversion-1.6.11-7.el5_6.3.x86_64 (updates)
     You could try using --skip-broken to work around the problem
     You could try running: package-cleanup --problems
                            package-cleanup --dupes
                            rpm -Va --nofiles --nodigest
    The program package-cleanup is found in the yum-utils package.
    

    then You could temporarily remove perl from the /etc/yum.conf exclude line, install subversion, then add perl back to the /etc/yum.conf exclude line after you've gotten subversion installed.



  • Hi
    I think i followed all the steps
    the page loads wirh google ads but no chat box in the middile
    after i ran

    http://www.mydomain.com/jabbercam/admin.php?task=install

    i got
    Add &overwrite=yes to overwrite the tables!



  • The problem may be the JabberCam.swf file and the reference in index.html. Check if index.html refers to JabberCam.swf or JabberCam_h.swf, in both cases just rename the existing swf file to match with the reference from index.html. You can also make a copy of JabberCam.swf and upload it as JabberCam_h.swf to make sure you have both.


 

Looks like your connection to H7 was lost, please wait while we try to reconnect.